Ronde 5: Sala op dreef!

Ook in de vijfde ronde van het seizoen waren er weer tien interne partijen. Voor minder hebben we het nog niet gedaan. Wat een mooie opkomst bij Het Spaarne!

Geen niemendalletjes daarbij trouwens, want toen ik tegen een uur of tien eens rond keek was alles nog aan de gang.

Maar laten we nog eens twee uur verder gaan in de tijd, toen zagen we om kwart voor twaalf de laatste zetten van de partij tussen Frank Sala en Aad de Bruijn. Na een scherp gespeelde partij was Aad in een zeer complexe stelling in gierende en Frank in iets minder gierende tijdnood aanbeland. Frank vond steeds de juiste zet en het onverwachte gebeurde toch: Aad zwichtte.

Dat was deze avond de grote sensatie in de A-groep, waarin verder Loek van Gerda (ook voor Loek weer geen makkie), Paul N van Frank O en Paul R van Florin wonnen en Sander en Paul M remise speelden. Loek is met 4 uit 4 nog altijd de soevereine nummer één, het dichtst zitten Paul N (3 uit 4) en Sander (2½ uit 3) hem nog op de hielen.

In groep B verstevigde Noud (nu 3½ uit 4) de leiding door winst op Michiel. Pim speelde remise tegen Robert en volgt nog altijd kansrijk met 2½ uit 3. Verder wonnen ook Marco (van Wim E) en John (van André). In de keizercompetitie tenslotte ontdeed Bert zich van de laatste plaats door een zege op Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.