Ronde 4: Gerda maakt gehakt van koploper.

Het schaken geeft elke week weer grote verrassingen. Vooraf leek de ene koploper in de A-groep, Loek, een zware avond voor de boeg te hebben tegen Paul R, terwijl de andere koploper, Paul N, soepeltjes de 100%-score moest kunnen handhaven tegen Gerda. Hoe anders bleek de praktijk. Loek won al vroeg op de avond de kwaliteit, waarna het binnenslepen van het volle punt een kwestie van tijd was.

Voor de partij tussen Gerda en Paul N was de tafel dicht tegen de lamellen geschoven.

In de openingsfase nam Paul het initiatief en kwam hij licht voordelig te staan. Zodra Gerda de kans kreeg wist ze vele stukken af te ruilen, waarna de stelling zich neutraliseerde. Een remise leek het maximaal haalbare, maar zo kennen we Paul niet, hij probeerde de zaak te forceren en ….. kreeg het deksel op de neus: Gerda bleef kalm en profiteerde maximaal: 1-0.

Nadat het Schalkwijkse denksportpaleis aan de Laan van Berlijn van deze schok was bijgekomen werd het tijd om de rest van de ontwikkelingen van de avond in kaart te brengen. Daar bleek Aad in krap 20 zetten Florin te hebben opgebracht, was Sander net de meerdere gebleken van Wim H en kon ook Rob een vol punt bijschrijven na de partij tegen Frank S. Frank O en Paul M tekenden de vrede met remise. 100%-Scores daarom nu nog voor Loek en Sander en in de achtervolging Aad, Rob en Paul N.

In de B-groep een nieuwe remise voor leider Johan (en daarmee kwam hij goed weg tegen Robert), zodat hij achterhaald werd door Wim E (die won van André) en zelfs ingehaald door de nieuwe nummer één Noud (die won van John). Pim staat nog wat op de achtergrond, maar na de winst op Rykle is hij wel de enige met een 100%-score in de B-groep. Het babbelduo Marco en Michiel beëindigde de onderlinge partij met een puntdeling.

Voor zaterdag kijken we uit naar de tweede ronde voor het eerste in de promotieklasse en van het Kennemer Open, voor volgende week donderdag naar de volgende druk bezochte clubavond.

3 comments on “Ronde 4: Gerda maakt gehakt van koploper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.