Ronde 2

Opnieuw tien partijen vanavond, maar niemand die na 2 ronden de volle twee punten heeft gescoord.

Rykle van der Heide wil dit jaar zijn rating opvijzelen. Met een overwinning op Robert Balm zette hij het seizoen goed in. Remises waren er verder in groep B in de partijen tussen Noud Vromans en Johan Tates en tussen Ronald van Kempen en John Post. Pim Abbestee klopte Wim Eiselin. De koplopers in groep B met 1½ uit 2 zijn nu Johan en Ronald.

In groep A was er de klassieke clash tussen Aad de Bruijn en Paul Neering; Paul opende zijn interne seizoen met een vol punt. Gerda Schiermeier (tegen Frank Otten) en Paul Ruber (tegen Frank Sala) boekten eveneens een zege en kwamen daarmee weer terug op 50%. De koplopers in groep A zijn nu, na hun onderlinge remise van vanavond, Rob de Haan en Paul Mathot.

Twee weken nadat hij zich voor het eerst op de club had gemeld kwam meneer Khalil uit Syrië dan eindelijk aan schaken toe. In de keizerpartij met zwart tegen Bert Bergshoeff begon hij wat druistig, maar in het eindspel met een pion meer liet hij zien het spelletje te beheersen: 0-1. In nog een andere keizerpartij versloeg Florin Omota André Fivet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.