Boven IJ – Combiteam KL (KNSB klasse 5E, 2021-2022; verslag: Ewout Mueller)

Afgelopen zaterdag was het idyllische uitzicht vanuit de speelzaal op het zwanenmeer helaas meestal mooier dan het uitzicht op ons bord. Kijkend naar de opstellingen in deze ronde, blijkt dat we nu al tegen het sterkste team hebben gespeeld, en we hebben helaas niet kunnen verrassen. Het werd 2-6, en dat was ook zeker wel een terechte uitslag, maar in het begin was het echter nog niet zo eenzijdig, ik zag op de meeste borden nog wel aardige (en interessante) stellingen, maar zoals wel vaker bij zulke grote ratingverschillen, valt dan later vaak toch het kwartje de (voor ons) verkeerde kant op.
Speciale vermelding voor Robert, die een sterke tegenstander knap en, voor zover ik heb gezien, zonder problemen op remise hield. En Theo had een eindspel met een plusje voor elkaar gekregen, maar hij kwam er uiteindelijk na lang (eigenlijk te lang) proberen niet doorheen.
Jammer voor Jan, hij had volgens mij nog wel een prima stelling in de opening, tegen ook een sterke tegenstander, maar ergens was daar in korte tijd iets helemaal fout gegaan. Peter Z. was al snel het initiatief kwijt en had een erg lastige partij, en als de tegenstander goede zetten blijft spelen is dat vechten tegen de bierkaai. Henk leek een stuk te winnen, maar niet veel later was het toch wel erg complex en gevaarlijk geworden allemaal, en bleek dat uiteindelijk teveel (tegen, alweer, een sterke tegenstander). Zelf kwam ik met een concreet voordeel uit de opening (gebeurt me niet vaak, meestal verpruts ik het al snel ergens en zit ik de hele middag te zwoegen), en afgezien van een hardnekkige en goed gevonden terugvechtzet van mijn tegenstander, lukte het me uiteindelijk gelukkig toch om van de onveilige koning te profiteren, dus kon ik samen met Robert en Theo nog iets van onze eer redden.
Rating
Rating
Sassen, P.T. (Peter) 1721 Mueller, E.W.J. (Ewout) 1923 0 – 1
Tetteroo, E. (Eric) 1964 Kroon, T. (Theo) 1839 ½ – ½
Gieske, J.H. (Han) 1942 Koopman, J. (Jan) 1574 1 – 0
Lindeman, R. (Richard) 1888 Zeelenberg, P. (Peter) 1522 1 – 0
Dijk van, R.G. (Ron) 1854 Abbestee, W.G. (Pim) 1626 1 – 0
Gijsen, G. (George) 1838 Bergshoeff, G. (Bert) 1491 1 – 0
Groenenberg, H. (Huub) 1795 Balm, R. (Robert) 1482 ½ – ½
Koevoets, M.A.C. (Rinus) 1736 Post, H. (Henk) 1359 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1842 Gemiddelde Rating: 1602 6-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.