Grande Dame Toernooi Ter herinnering aan Käty van der Mije

Ter herinnering aan Käty van der Mije-Nicolau organiseert schaakvereniging Het Spaarne op zaterdag 7 mei het Grande Dame Toernooi in de vorm van een bijzonder rapidschaaktoernooi.

Käty van der Mije
Gemaakt door Frits Agterdenbos.

Käty van der Mije was in de jaren ’60 en ’70 een wereldtopper in het vrouwenschaken. Op hogere leeftijd en tot kort voor haar overlijden in 2013 schaakte zij nog enthousiast mee op onze club. Met dit toernooi willen wij haar eren en herdenken op een manier die zij zelf zou waarderen.

Het Grande Dame Toernooi zal bestaan uit een hoofdgroep (ongeveer 20 spelers met de indeling zeven ronden zwitsers) en overige groepen (groepen van 8 spelers). De eerste twee ronden zullen een verplichte opening kennen, afkomstig uit de legendarische partijen van Käty.

Meer informatie over het Grande Dame Toernooi is te vinden op de volgende website: www.svhetspaarne.nl/mije/

Aanmelden kan via Bert Bergshoeff: bertbergshoeff@gmail.com