Fischer Random Vierkampen van start;
aanmelding nog mogelijk!!

4 december 2009 (door Bert Bergshoeff)

Nadat vorige week de eerste proefpotjes gespeeld zijn, is gisteren de officiële start geweest van het officieuze Fischer Random Chess clubkampioenschap.
Ter overbrugging van de periode tussen de najaars- en de voorjaarscompetitie verbreden we onze blik d.m.v. een experiment met de spelvorm waarin de beginopstelling van de stukken op de eerste en de achtste rij door loting uit 960 verschillende mogelijkheden wordt getrokken.
De eerste pioniers zijn Rob de Haan, Robert Balm, Ronald Keizer, Marco Deurloo en John Post en zij melden ons dat het een proef is die zij zeer de moeite waard vinden. Weliswaar voelden ze zich in de opening wel eens wat gedesoriënteerd en kostte het veel tijd om controle over de stelling te krijgen, het feit dat de tegenstander met dezelfde problemen worstelt zorgt toch voor aangename, verrassende en amusante partijen. Alleen Marco had weinig problemen: "Ik speel altijd al zonder systeem."
Zoals in de tabellen van de Fischer Random Vierkampen te zien is zijn er nog diverse open plekken voor nieuwe aanmelders. Ook bestaat de mogelijkheid om eerst eens een proefpartij te spelen en je dan alsnog aan te melden voor een vierkamp.
De random-rage loopt nog tot eind januari. Daarna gaan we weer normaal schaken.

Hier volgt de stand in de Fischer Random vierkampen